Latijnse namen dieren


Auteur bewerken In zoölogische literatuur wordt vaak de naam van de naamgevende auteur, vaak met het jaartal van publicatie, achter de naam gezet: Dicrotendipes thanatogratus Epler, 1987. Als het taxon later naar een ander geslacht verhuist, dan komt deze auteurscitatie tussen haakjes te staan: (Epler, 1987). Type bewerken een type dient om de formele zoölogische naam te verankeren aan een taxon. De naam Nessiteras rhombopteryx ( monster van Loch Ness ) bestaat niet (als formele naam) 3 omdat de beschrijving niet gepaard ging met een type (én of meer exemplaren). Namen van planten bewerken de regels voor de zoölogische nomenclatuur wijken enigszins af van die voor de botanische nomenclatuur, er zijn echter vooral overeenkomsten, vooral in de algemene uitgangspunten en in de eindresultaten: beide systemen leveren tweedelige namen op voor soorten, en hebben regels voor. De terminologie verschilt regelmatig: zo gebruikt de iczn bijvoorbeeld het woord "valid" geldig in "valid name" voor "correcte naam de icnafp gebruikt voor de correcte naam de term "correct name". Waar de icnafp de term "validly published name" geldig gepubliceerde naam gebruikt, wordt in de iczn "available name" beschikbare naam gebruikt.

onopgemerkt gebleven, synoniem bestaat, kan de International Commission on zoological Nomenclature na een daartoe gedaan verzoek te hebben ontvangen, besluiten om de oudste naam te onderdrukken, zodat het. Herindeling bewerken het komt voor dat soorten op grond van nieuwe inzichten in een ander geslacht worden geplaatst en dan van naam veranderen. Zo kan een geslacht bij nader inzien in meerdere nieuwe geslachten moeten worden gesplitst, of kunnen geslachten worden verenigd. De kokmeeuw werd lange tijd in het geslacht Larus ingedeeld, als Larus ridibundus Linnaeus, 1766. In 2005 gepubliceerd moleculair onderzoek maakt aannemelijk dat het geslacht Larus niet monophyletisch is, zodat het in meerdere geslachten is opgedeeld. De kokmeeuw is daarbij geplaatst in het geslacht Chroicocephalus, onder de naam Chroicocephalus ridibundus (Linnaeus, 1766). Bij plaatsing in een ander genus blijft de soortnaam ongewijzigd (op eventueel de uitgang na als het grammaticale geslacht van de naam van het nieuwe genus verschilt van dat van de naam van het oude tenzij er in dat genus al een andere soort bestaat. Zijn er al én of meer alternatieve soortnamen beschikbaar van (een) andere beschrijver(s dan komt de oudste daarvan het eerst in aanmerking.

Wanneer de opvatting wordt gehuldigd dat de hond inmiddels een andere soort is dan de wolf, dan is de correcte naam. Canis familiaris, linnaeus, 1758, de naam die, carolus Linnaeus aan de hond gaf. 2, is de opvatting echter dat de hond een ondersoort is van de wolf, dan is de correcte naam. Canis lupus familiaris, linnaeus, 1758. De discussie of de hond een soort is of een ondersoort maakt geen deel uit van het vakgebied van de nomenclatuur, maar valt onder de taxonomie. Grieks of Latijn bewerken, meestal zijn de namen van soorten. Grieks of, latijn of gelatiniseerde versies van namen en vaak geven ze een opvallend kenmerk van de soort aan: felis is Latijn voor kat,. Coccinella septempunctata betekent septempunctata 'met zeven stippen' (wat voor het zevenstippelig lieveheersbeestje voor de hand ligt). Namen hoeven niet naar een eigenschap van een dier te verwijzen: Dicrotendipes thanatogratus is een mugje dat naar de popgroep ' the Grateful dead ' is genoemd (Grieks "thanatos dood, en Latijn "gratus grateful). De keuze van de naam is het voorrecht van degene die de naam formeel publiceert. Prioriteit bewerken wanneer meerdere namen worden gepubliceerd voor wat uiteindelijk én taxon blijkt te zijn, wordt alleen de eerst gepubliceerde naam als schouders de geldige naam geaccepteerd.

Lijst van diersoorten - wikipedia


De zoölogische nomenclatuur is de formele, dat wil zeggen wetenschappelijke, naamgeving van dieren en andere organismen die als dier worden beschouwd. De naamgeving wordt geregeld. International Code of zoological Nomenclature iczn 1 waarvan de huidige vierde editie op in werking trad. Inhoud, namen van dieren bewerken, goede de, international Code of zoological Nomenclature regelt de formele namen van dieren. Deze wetenschappelijke namen worden over de hele verstevigende wereld gebruikt. Een belangrijk verschil tussen een wetenschappelijke naam en een lokale naam is dat een dier meerdere lokale namen, zelfs in dezelfde taal, kan hebben, die alle door elkaar gebruikt worden. De nederlandse namen " kokmeeuw "kapmeeuw" en "lachmeeuw" zijn alle drie namen voor. Een dier heeft maar én correcte wetenschappelijke naam, ofschoon welke naam correct is verschillen kan met de taxonomische opvatting van de schrijver. De gedomesticeerde hond wordt bijvoorbeeld verondersteld af te stammen van de wolf.

Latijnse namen botten en spieren Flashcards quizlet


"Electric Locomotive e464 - italia - traxx p160 dcp". "Dietary code of Practice Amongst jains". "Clinical Implications and Risk factors of Acute pancreatitis after Cardiac Valve surgery". Een optimale lig- en/of zithouding moet worden nagestreefd. 'Is het niet te heet'. " Onderzoekers: plasticsoep in Stille Oceaan komt vooral van visserij en scheepvaart volkskrant. "Electric Locomotive class 145 - germany - traxx f140 AC". " Great Pacific Garbage patch santa barbara news-Press.

Op betekenis namen vindt u een compleet overzicht van alle namen en hun betekenis, statistieken, varianten en zoek resultaten. #10 headspace hoewel het strict gezien niets met haag sporten of afvallen te maken heeft, heeft het zeker wel iets met sporten en afvallen te maken. " Top 8 old companies ( 8 ito tekko 1189 1189 Price, margaret, Classic Japanese Inns and country getaways (1999). "Can Dogs cats Eat a vegan diet?". Alle recepten zijn door een erkend diëtiste beoordeeld als gezond. " A taste of Japan, with food that waves back at you. " world wijn web; the 300-year-old berry bros.

"Als ik dit en dat kan veranderen, zou ik me veel beter voelen". " Mccoy is tipped for golden year september 11, 2003. 'ik heb de sproeikoppen geprogammeert, deze blijven zo masseren en worden langzaam 3 graden warmer en zullen een programma van 15 minuten afwerken verteld. "Dimitri vegas like mike vs Ummet Ozcan - the hum ( Official Music Video via. 's hometrainer Morgens in de vroegte moet je naar het loket gaan om je te laten opschrijven op de lijst.

Latijnse spreekwoorden - wik"

Door guy de kinder. Deze gratis lijst van Latijnse spreekwoorden en uitdrukkingen geeft een alfabetisch overzicht van begrippen, spreekwoorden en uitdrukkingen in het Latijn, inbegrepen namen. Etymologie of betekenis van de soortnaam van planten uit Latijn of Grieks, nomenclatuur, etymologie. Er is door de jaren heen heel wat geschreven over namen en naamkundige onderwerpen. Geleerde naamkundigen hebben zich bijvoorbeeld in vakbladen verdiept. Op de pagina latijnse citaten en gezegden van. Bouwe Brouwer vindt u meer dan 1400 Latijnse citaten, gezegden en spreuken. Deze pagina is onderdeel van de webstek.

Latijnse meisjesnamen met betekenis en reacties

Diversen Latijn - 1 latijnse namen van dieren - elske - overhoor jezelf in het Engels, Frans, duits, Spaans of in andere talen, zonder inloggen. Katten namen, honden namen, dieren namen, etc. De namen zijn per categorie met hun betekenis. De oudste latijnse tekst dateert vermoedelijk uit de 7e eeuw. Het betreft hier de woorden manivs me fecit nvmerio hart ingegrift op een kledingspeld, de zogeheten. Deze pagina toont een lijst met geneeskrachtige ofwel medicinale planten waarvan de latijnse namen met een 'a' beginnen. Voor de andere letters van het alfabet hebben. Tuinboekbespreking: "abc van het plantenlatijn. Betekenis van botanische namen" (Etymologie van Latijnse plantennamen).

Tad dapper hart, taddeo dapper hart, tade ruimhartig, moedig;sterk koemelkallergie tadej ruimhartig, moedig;sterk tadelesh gelukkig Tadeo aanbid Tadeu dapper hart Tadeusz dapper hart Tadhg poëet, filosoof Tadleigh muzikant, poëet taeke beschermer van het volk taffy geliefde tafsut lente taha een bijnaam van Mohammed Tahir eerbaar, puur.

Samenvatting: Latijnse namen planten - functionele biologie van

Zoek een naam op, je hebt gezocht op alle namen met hun betekenis welke beginnen met de letter. Extra filter opties, naamBetekenis, taariq morgenster, taavi geliefde, tab briljant. Tabatha, gazelle, tabby, gazelle, tabe schitterend volk, tabea. Gazelle, taber van ribben de geulen, tabia getalenteerd, tabina volger van Mohammed, tabita sierlijk. Tabitha, gazelle, tabor een heuvel, tabora speelt een kleine drum, taceo stil, kalm. Taciana wastobbe, tacita stil, kalm. Taco koosvorm van een naam met het Germaanse diet (volk).

Latijnse namen dieren
Rated 4/5 based on 825 reviews